Vacature bestuurslid

St. Dorpsraad Brummen op zoek naar versterking bestuur

De Dorpsraad vertegenwoordigt de inwoners van het dorp Brummen, heeft een maatschappelijk karakter en is sociaal betrokken. Als lid van de Dorpsraad ontmoet je veel verschillende mensen en denk je mee over een verscheidenheid aan onderwerpen die betrekking hebben op de leefbaarheid in ons dorp. De Dorpsraad adviseert de Gemeente en wij vertalen gemeentebeleid naar de inwoners van Brummen. Wij zijn een gezellig team van enthousiaste en betrokken dorpsbewoners en vergaderen in een ongedwongen sfeer. Samen maken we het verschil. Onze slogan is: ‘Echt werk maken van burgerparticipatie!’

Vacature bestuurslid

Als gevolg van het groeiend aantal aandachtsgebieden verwelkomt de Dorpsraad Brummen graag enthousiaste nieuwe leden, jong en oud, ter versterking van het huidige bestuur.

Heb je andere interesses dan nodigen we ook jou nadrukkelijk uit je te melden.

Wat ga je doen?

De functie van bestuurslid wordt ingevuld met jouw specifieke competenties en interesses. Daarnaast bekijken we wat op dat moment actueel is en of dat onderwerp iets voor jou zou kunnen zijn. Voorbeelden van mogelijke taken zijn secretariële ondersteuning, websitebeheer, social media beheer, financieel beheer of kartrekker van een commissie of werkgroep.
Wellicht heb je affiniteit met doelgroepen zoals jongeren, ouderen, jonge gezinnen of nieuwkomers, of specifieke aandachtsgebieden zoals groenvoorziening, buurtverbinding, wonen, energietransitie of verkeersveiligheid. Vanwege de huidige en te verwachten drukte op de dossiers op het gebied van Verkeer en Warmtetransitie zoeken we iemand die daar specifiek kennis of interesse in heeft. De Dorpsraad houdt 5 à 6 keer per jaar een openbare vergadering. Deze wordt altijd voorafgegaan door een onderling overleg. We hebben minimaal éénmaal per maand intern overleg en indien een bepaald onderwerp of situatie er om vraagt overleggen we extra. Dat gebeurt altijd in de avonduren.

Wat wordt er van je verwacht?

Je werkt samen met de andere bestuursleden. Je staat open voor inwoners met vragen of suggesties van diverse aard. Je bent een schakel tussen partijen. Je bent binnen de Dorpsraad in staat jouw mening naar voren te brengen. Je bent in staat de standpunten van de Dorpsraad naar buiten toe te verwoorden, zowel op papier als mondeling. Je bent af en toe aanwezig bij bijeenkomsten of evenementen die betrekking hebben op jouw doelgroep of aandachtsgebied. Je hebt een goed netwerk of bent in staat er snel één op te bouwen. Je durft je mening te geven en initiatief te nemen. Houd rekening met een tijdsbesteding van minstens 1 dagdeel per week. Dit is slechts een indicatie en afhankelijk van je eigen tijd en inzet.

Waarom zou je eraan beginnen?

Omdat je participatie een voorwaarde vindt voor goede besluitvorming. Omdat je sociaal en maatschappelijk betrokken bent. Je volgt de politiek, maar bent niet politiek actief. Je wil zinvol bezig zijn. Je wil invloed hebben op je leefomgeving. Je wil mensen leren kennen. Je houdt er van samen aan iets te bouwen. Woon je nog niet zo heel lang in Brummen dan is dit een uitgelezen kans om verder in te burgeren. Omdat je andere mensen een stem wil geven, m.a.w. echt werk maken van burgerparticipatie.

Heb je interesse in de functie?

Voor vragen kun je contact opnemen met voorzitter Henk Poldermans: voorzitter@dorpsraadbrummen.nl of 06-51186838. Meldt je aan voor een kennismakingsgesprek via secretariaat@dorpsraadbrummen.nl.

Contact

schoonmaakdag
veerpont brummen
luchtfoto brummen