Schoonmaakdag Brummen succesvol

Zaterdag 24 maart 2018 om 10.00 uur was het een drukte van belang in het Koetshuis aan de Pothof. 19 inwoners van Brummen genoten met het zonnetje in het gezicht van een kopje koffie of thee en wat lekkers.

Na de welkomswoorden van wethouder Tuiten en werkgroepvoorzitter Paulijn Snijders ontving ieder tweetal een kaart van Brummen. Daarop stond een wijk gearceerd waar het zwerfafval opgeruimd mag worden. Iedereen ging lopend of op de fiets de wijk in en stroopte de mouwen op!

Er werd hard gewerkt en rond 12.00 uur was iedereen terug op het Koetshuis. Er werd gezellig nagekletst onder het genot van een heerlijk broodje worst en een krentenbol, met dank aan de gemeente.
Het resultaat van het harde werken: maar liefst 46 volle vuilniszakken op de wagen van de gemeente!

Leuk om te vermelden is dat er een dag eerder door de scholen al 175 vuilniszakken met zwerfafval werden opgehaald. Ook een hardloopclub heeft 14 vuilniszakken afgeleverd bij de gemeente.

De werkgroep BZZV (Brummen Zonder Zwerf Vuil, een werkgroep die onder Dorpsraad Brummen valt) is deze dag verder uitgebreid met enthousiaste leden. Bij interesse om ook de handen uit de mouwen te steken mag er nog steeds gemaild worden naar: paulijn_snijders@hotmail.com