Nieuw ‘vlaggengilde’ in Brummen

Sinds zaterdag 20 april is Brummen en Hall een nieuw vlaggengilde rijker. Ongeveer 15 inwoners uit deze dorpen hebben zaterdag deelgenomen aan de valbescherming- en vlaginstructie voor de gemeentelijke kerktorens in Brummen en Hall. De vrijwilligers gaan voor het eerst de vlag hijsen op zaterdag 27 april. Dit is de verjaardag van Prins Willem-Alexander. Daarna volgt Kroningsdag op dinsdag 30 april. Bijna zou er niet meer gevlagd worden op de torens in Brummen en Hall vanwege een gemeentelijke bezuiniging, ook niet nadat de Brummense CDA-fractie geprobeerd heeft dit terug te draaien. Maar gelukkig zijn er onder begeleiding van de Wijkraad Brummen Centraal en de Dorpsraad Eerbeek-Hall vrijwilligers gevonden om deze traditie in ere te houden.